TAIJI

maurice brands-12

TAIJI 12 SERIE      

Bewegingswerkplaats de Blauwe Draak is hoofdzakelijk gericht is op het aanbieden van Qigong, 

Neigong en Woe- Sjoe in de vorm van lessen en workshops. Maar het is mogelijk, bij voldoende belangstelling, om een korte Taiji vorm aan te leren. Dit gaat echter altijd in combinatie met Qigong lessen.

De Taiji 12 serie is een combinatie van drie verschillende Taiji stijlen de Wu, Yang en Chen stijl. Deze vorm is ontwikkeld op de sportuniversiteit van Beijing door professor Zhang Wenguang. Bij uitstek geschikt voor mensen die een korte Taiji stijl willen beoefenen. Deze Taiji vorm bied de mogelijkheid op een rustige manier kennis te maken met Taiji. Deze vorm is primair gericht op het ondersteunen van de gezondheid.

Zelf heb ik in het verleden de Yang 45 Taiji stijl beoefend, volgens het systeem van professor Cheng Man Ch’ing. Dat was ongeveer de enige stijl die je in de jaren '80 van de vorige eeuw in Nederland kon leren .  Later ben ik overgestapt op het trainen van de Xinyi Hunyuan Chen stijl Taiji. Volgens het syteem van Grootmeester Feng Zhiqiang. Dit veel omvattende systeem is een echte bewegingsencyclopedie. Het biedt eindeloze mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in Taiji. Echter vraagt geduld, volharding en toewijding van de beoefenaar.

Taiji zoals ik het zie is een bewegings en gevechtskunst, gericht op gezondheid en zelfverdediging. Dit is heel simpel gesteld zoals ik het nu verwoord.  Ik ga niet verder uitweiden over Taiji op deze website. Mensen die dat willen kunnen mij altijd vragen om meer uitleg en informatie.